Epilog 2015

For første gang i løbets 12-årige historie blev det afviklet i noget der lignede regnvejr. Nuvel, det meste af tiden var det tørvejr, men regn i perioden fra lørdag aften og til kort før løbsstart gjorde ruten fedtet og som forventet gav det en del udfordringer. “Kun” 498 stillede til start – faktisk var der mere end 100 som blev væk!
75 % fuldførte det normerede antal omgange, mens flere udgik før tid på grund af strabadserne og defekter. En enkelt dame måtte en tur på skadestuen og det forlyder at det var en brækket hånd eller arm. Vi håber en hurtig bedring.

Der blev dog også kørt race og i 76 km klassen herrer var der spænding til det sidste. Team kammeraterne Benjamin Justesen og Klaus Nielsen, Giant International fulgtes ad gennem det meste af løbet, men til slut var det førstnævnte som trak fra og vandt med en margin på bare 14 sek. Det var Benjamins 5. sejr her i Slagelse. Thomas Bundgaard, Frederikshøj CC tog den sidste podieplads.

I 76 km H40 var der lokal sejr og opvisning. Morten Christensen, Slagelse MTB fik endelig sin sejr. Fra start var han i front og med en solid 7 min. margin efterlod han Niels Bay Petersen, Hareskov Cykelklub på 2. pladsen og Henrik Søeberg, HMTBK/Maxim som 3’er.

Hos damerne var der sejr til Carol Rasmussen, Team ride4fun i sikker stil. Hun vandt løbet tilbage i 2008 og har bl.a. også et par 2. pladser i årene derefter. Nr. 2 blev svenske Sandra Backmann, CKX og med Signe Koch, DMK som en fin nr. 3.

Det skal med at vi for første gang havde en damesejr i fællesklassen 19 km m/k, hvor Helene Bill-Jessen vandt, mens Kasper Gottlieb, Slagelse MTB tog en sikker sejr i 19 km U17. Se alle resultater via dette link.

Beretning fra Anders Laustsen

DSC_0001

Fra starten: Forrest Klaus Nielsen, efterfulgt af Benjamin Justesen og Kasper Svendsen